Serengeti

I år har Serengeti en egen session under FSCONS, som vi fyllt med föredrag om fri programvara, organisering och social aktivism.

Per Andersson Social and democratic aspects of Debian
Debian GNU/Linux kallas ofta för världens största mjukvaruprojekt och är fri programvara. Men Debians utvecklare håller också allmänna val till projektledare och följer ett socialt kontrakt. Per Andersson berättar om hur de organiserar sitt demokratiska arbete.

Rabash Rabash web and design cooperative: web development with free software and social consiousness
Rabash är inte vilken webbyrå som helst. De arbetar främst med medvetna organisationer som kunder och använder fri programvara. Här berättar de om hur de arbetar och varför demokrati är viktigt både på jobbet och i mjukvaran.

Christina Haralanova Women NGOs and social movements
Med lång erfarenhet av organisering av fri programvara och NGOer samt med studier av hur kvinnors arbete inom fri programvarurörelsen ser ut, så har Cristina Haralanova massor att berätta. Här ger hon smakprov ur sitt arbete i Bulgarien.

Arwid Lund Digital solidarity, classes in open source software for the Swedish solidarity movement
Solideritetshuset i Stockholm arbetar både för fri programvara och open access-bibliotek. Här berättar Arwid Lund om sina erfarenheter av att sprida fri programvara bland mindre organisationer, något som gett blandade resultat.

LeifJöran Olsson The rough road to liberty, accounting for the Swedish community
Det har länge funnits ett behov av ekonomi- och administrationsprogram för den lilla organisationen. Här presenterar vi ett nytt alternativ som just fått en fri licens och alltså är öppet att användas och utvecklas för allas bästa helt utan kostnad.