... in the press

 

Linux-Norge overhaler Danmark indenom

Headline: I Norge satser mere end 300 skoler på den åbne software Linux, hvilket udløser en pris til folkene bag det norske Skolelinux. Herhjemme er Skolelinux stort set ikke i brug.

Date: 2007-12-12

Magazine: ComputerWorld

Language: Danish

U-landsdatorn blev hans stora hobby

Headline: Pierre Ossman har varit med och skapat lågprisdatorn OLPC som distribueras till barn i u-länder. Han berättar stolt att datorn nu har nått barn i Uruguay och är stolt över de tekniska lösningarna som introducerades med den gröna OLPC-datorn.

Date: 2007-12-11

Magazine: ComputerSweden

Language: Swedish 

Skolelinux fikk pris for fri programvare

Headline: Det norske prosjektet Skolelinux stakk av med tidenes første skandinaviske fri programvare-pris i regi Free Software Foudation Europe. I konkurranse med 14 andre prosjekter ble Skolelinux vurdert som det sterkeste.

Date: 2007-12-10

Magazine: ComputerWorld

Language: Norwegian

Norrmän prisas för Linuxsatsning

Headline:  I Norge har fler än 300 skolor satsat på Linux för att ge eleverna tillgång till datorer. För detta belönas personerna bakom projektet med ett nytt skandinaviskt pris för fria program.

Date: 2007-12-10

Magazine: ComputerSweden

Language: Swedish

"Kod kan inte vara ond"

Headline: Dålig lag­stiftning om teknik kan spilla över till andra om­råden och på sikt bli ett hot mot demokratin, anser förespråkarna för öppna program och kritiserar särskilt Microsoft. Men det kontroversiella Google ses med betydligt blidare ögon.

Date: 2007-12-07

Magazine: ComputerSweden

Language: Swedish 

"Späckat schema på FSCONS i Göteborg"

Headline: Öppenkällkodskonferansen FSCONS går av stapeln den 7:e och 8:e December i Göteborg. I programmet hittar du bland annat virtualisering med Xen och MySQL-optimisering.

Magazine: ComputerWorld / LinuxWorld

Language: Swedish

 

 


User login